Hur går det till?

När man fotograferar barn kan man inte ta för givet att de ska le & titta in i kameran på beställning. Det är något jag lärt mig själv (efter två egna barn -De springer då de ser kamran, haha!) men även får påminna föräldrar om. Det måste få vara på barnens egna villkor. Precis som vid t.ex. bröllopsporträtt (då vuxna kan känna sig nervösa & osäkra på hur de ska bete sig framför kameran) känner barn sig också nervösa & osäkra på hur de ska bete sig när de kommer till mig som fotograf

Det absolut bästa är att avsätta lite extra tid samt att ta in leken i fotograferingen! Jag försöker alltid att avleda barnen genom att prata om helt andra saker än att just ”titta hit”. Vissa barn vill inte sitta i alla korgar & baljor, då anpassas fotograferingen efter det.

Ett annat bra tips är att hålla till utomhus. Dels för att ljuset blir tusen gånger finare & mjukare i naturligt ljus (oavsett årstid) än i studio men även för att det blir mer avslappnat för barnen. Jag försöker passa på att fotografera dem när de inte ens märker det.

Smash the cake!

En smash the cake-fotografering är den perfekta födelsedagspresenten att ge bort enligt mig! Eller varför inte i doppresent?! Dessa bilder brukar oftast bli väldigt lekfulla och man hinner fånga många olika uttryck. Vi börjar alltid fotograferingen med ”vanliga” porträttbilder, innan själva tårtan ställs fram.

Så här går det till

Om lediga tider finns, bokar vi ett datum och tid som passar oss gemensamt. Jag bokar aldrig in fler än tre stycken Smash the cake per vecka, just för att det krävs mer förberedelse i form av styling samt att studion oftast måste saneras efter en 1åring har kladdat med tårta, haha!

Jag har egen rekvisita i form av baljor/fällar,korgar osv i studion. Jag har även delvis partyrekvisita som pompoms och ballonger. (Blå färgskala samt i vitt). Bestäm er för ett tema/färgtema och samla på er rekvisita ni vill ha med efter det. Girlanger är fint, ballonger, pompoms -kanske nån gullig, större hårrosett? Klädesmässigt bör man tänka ljusa/pastelliga färger (rosa, beige, ljusblått, ljusgrönt, mintfärgat osv) istället för svarta och väldigt mönstrade, som ger håra kontraster i bild.

Observera att tårta inte ingår i priset. Om ni vill att jag skall ordna en stylad tårta, tillkommer en kostnad på 500kr.

Familjefotografering

60 minuter fotografering

Utlåning av rekvisita som korgar, baljor, filtar, fällar, partyrekvisita
Webbgalleri med utvalda bilder
10st högupplösta bilder med full användningsrätt
1st 30x40cm fine art print (tjockt, lyxigt papper. Monterad på 3mm kapa)

Stäng meny