Vad kan ni förvänta er?

Jag älskar det spontana, det som inte är så uppstyrt på bröllop. Det mesta brukar vara planerat in i minsta detalj men de bästa bilderna tar vi när ni inte ens märker det! Jag gillar att fånga de där bilderna när ni stryker varandra på kinden, pussas, viker er av skratt eller överraskas av något istället för att ni tittar in i kameran! Jag är svag för allt med pastell & min favoritblomma i brudbuketten är eukalyptus. 

Jag älskar att dra dåliga skämt och prata tillsammans med er men jag är också alldeles tyst -Detta då allt jag ser i kameran är perfekt! Ni kan även förvänta er att jag gråter en hel del under er dag. Det spelar ingen roll att jag fotograferat bröllop under sju års tid, jag tycker det är lika vackert och känslosamt VARJE gång!

I dagsläget har jag redan flera helger uppbokade under högsäsongen 2019, så det är bra att boka i god tid. Många av mina bröllopskunder bokar redan ett år i förväg. Genom att lära känna er lite bättre, är det betydligt lättare för er att kunna slappna av framför kameran. Därför ses jag gärna över en fika innan Er dag!

"Vi anlitade Ida som vår bröllopsfotograf. Hon har ett proffsigt koncept, där det lilla extra genomsyrar allt!"

- Frida & Hans -

Vid fotografering av förberedelser följer jag med er från starten av Er speciella dag. Jag fångar vackra detaljbilder medan ni t.ex. blir sminkade/får ert hår stylat. När brudtärnor/bestman skålar i champagne, förväntansfulla skratt, detaljbilder på ringarna & eventuella smycken.

Här brukar jag också få föreviga det magiska ögonblicket när ni ser varandra för första gången i bröllopskläder.

Porträttfotograferingen under bröllopsdagen är delen de flesta par brukar tycka är den viktigaste -men också den svåraste. ”Vi är inte vana att stå framför en kamera” är något jag ofta får höra innan bröllopet. Lugn! Med små & enkla medel kommer jag guida er till hur ni ska stå & vad ni ska göra så att ni känner er trygga framför kameran.

Jag låter er ofta bara stå & prata med varandra, kramas/pussas & ni kommer förmodligen inte ens märka när jag tar mina bilder. Vid porträttfotograferingen är det oftast jag som har valt ut en plats vi ska vara på, för att säkerställa att ljuset blir det absolut bästa. Har ni förslag på platser tar jag tacksamt emot dessa & tittar ut dem i förväg

Under själva vigseln fotograferar jag er rent dokumentärt. Jag sätter alltid kameran i ”tyst läge” & försöker inte att synas så mycket. Jag försöker bland annat fånga glädjetårar hos er & gästerna, era fantastiska blickar mot varandra när ni läser era löften, ”trasslet” som ofta uppstår vid ringbytet

Här är det viktigt att ni pratat med prästen innan bröllopsdagen & kommit överens om var/hur mycket jag får röra mig framme vid altaret. Det är också bra om jag som fotograf får ensamrätt på fotografering under vigseln. Alternativt att gästerna fotograferar utan blixt. Vid riskastningen utanför kyrkan kan det vara bra om en toastmaster/toastmadame förvarnat gästerna om att lämna lite plats åt mig som fotograf.

Äntligen dags att slå klackarna i taket -Ni är gifta! Under middagen & bröllopsfesten kan ALLT hända & jag är inte sen med att föreviga känslosamma tal, när det utbringas en skål, när det anordnas en lek & när ni viker er av skratt. Jag kommer ta mingelbilder på gästerna, detaljbilder på dukningen & fotografera när ni skär upp tårtan tillsammans. 

Efter middagen kan det finnas tid till att smita ut & ta ett par sista porträttbilder på er. Ljuset brukar ofta vara magiskt den sista timmen innan solen går ned & dessa bilder blir ofta väldigt avslappnade & kärleksfulla.

Prislista

Brons

Bokningsmöte
4 timmar fotografering
150 bilder högupplöst
1st 30x40cm fineart print (Lyxigt papper monterad på 2mm kapaskiva)

 

Silver

Bokningsmöte
6 timmar fotografering
300 bilder högupplöst
2st 30x40cm fineart print (Lyxigt papper monterad på 2mm kapaskiva)

 

Guld

Bokningsmöte
12 timmar fotografering
Alla redigerade bilder högupplöst
3st 30x40cm fineart print (Lyxigt papper monterad på 2mm kapaskiva)

 

Stäng meny